Den. Nestor var. alba

29,00 лв. 24,65 лв.

Снимката на растението е ориентировъчна!


Размер на транспортната саксия:
6см

Възраст на растението: Цъфтежна

Цвят: Предлага се без цвят

Аромат: Да

 

Изисквания за отглеждане:

  • Светлина: Ярка, без директно слънце / Фито лампи
  • Вода: Субстрата, трябва да се поддържа влажен през вегетационния период на растението, което е от късна пролет до ранна есен, но когато новият растеж достигне зрялост през есента, количеството вода трябва постепенно да се намали.
  • Температура: Лято (дневна 26-28°C - нощна 19-20°C) - Зима (дневна 25-28°C - нощна 9-10°C)
  • Въздушна влажност: Препоръчителна 60-80%
  • Подхранване: От пролетта до средата на лятото препоръчваме тор с високо съдържание на азот, а след това трябва да преминете към тор с високо съдържание на фосфор и да я прилагате до края на есента. 
  • Субстрат: Кори с размер 9-12мм или 12-16мм с нишки сфагнум мъх. За по-добро дрениране, препочъваме на дъното на саксията да се постави керамзит.

 

Особености: Ако ги държите твърде мокри през зимата, ще пропуснат периода на цъфтеж през пролетта. Тези растения трябва да се поливат умерено между Ноември и Март, за да подпомогнат развитието на цветни пъпки.

Това са сравнително лесни за отглеждане растения и могат да се справят с хладни до горещи температурни диапазони. Те са пролетно цъфтящи и цъфтят от зрели безлистни стебла. След цъфтежа ще забележите, че от основата се появяват нови растежи(обикновено преди да започне цъфтежа). Те ще повторят цикъла за следващия сезон.

 

Подобни продукти