Cattleya walkeriana var. alba × sib

31,00 лв.

Снимката на растението е ориентировъчна!


Размер на транспортната саксия:
6см

Възраст на растението: Няколко години до цъфтеж

Цвят: Предлага се без цвят

Аромат: Да

 

Изисквания за отглеждане

  • Светлина: Ярка, сутрешно директно слънце / Фито лампи. Не цъфти и образува издължени булби, когато светлината не е достатъчна.
  • Вода: Полива се, когато субстрата е напълно сух.
  • Температура: Дневна 22-28°C - нощна 16-20°C.
  • Въздушна влажност: Ниска, защото при висока такава често се образуват загнивания по растението.
  • Подхранване: Когато растението е в активен растеж, се тори на всяка 2ра поливка или с 1/4-1/2 от препоръчаната доза всяка седмица, като се прави промивка на субстрата минимум веднъж месечно. Препоръчваме и допълнително листно подхранване. През зимните месеци, торенето се преустановява. 
  • Субстрат: Кори с размер 9-12мм или 12-16мм с нишки сфагнум мъх. За по-добро дрениране, препочъваме на дъното на саксията да се постави керамзит.

 

Особености: Компактно растение с еднолистни булби, което цъфти най-често в периода късна зима - пролет. Цветовете са трайни и доста едри в сравнение със самото растение. Растението притежава рядката способност, да развива цветоноси в основата на булбата, в някои случаи и от върха и. 

Главен вредител по тази орхидея са щитоносните въшки, за това е добре периодично растението да се оглежда и ако забележите такива да ги отстраните с четка за зъби, напоена в сапунен разтвор. Може да третирате след това и със системен инсектицид. 

Подобни продукти